Senaste inläggen

Av Evalena - 25 oktober 2012 09:05

Idag delar jag med mig av en godsak som är ett måste! Det är så enkelt att göra att ALLA kan!

Och doften som sprider sig i köket när man gör dom är outstanding...

är det bara JAG eller är kanel en underbar doft?


just detta recept har jag lånat hos Bakverk och Fikastunder



 


40 st 200 gr
 
2 st ägg
2 dl socker
80 g margarin
6 dl mjöl
2 tsk bakpulver
 
Smält smöret och låt svalna. Blanda mjöl och bakpulver. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smöret och mjölblandningen. Baka ut degen till tre länger på en plåt. Platta till dem och pensla med vatten. Häll på kanel och pärlsocker. Grädda tills skorporna blir gyllenbruna ca 12-15 min. Skär på snedden. Sätt ner ugnen till 75 gr och låt ugnsluckan stå lite öppen. Låt skorporna torka i ugnen tills de är hårda och frasiga. Tar ungefär 1,5 h.
 
 
Behöver du en present?
Lägg i några skorpor i en glasburk, knyt ett vackert snöre om och Ta-daa!
You are good to go ;)
ANNONS
Av Evalena - 24 oktober 2012 16:55

Var ju i London förra veckan och fick GALET mycket bakinspiration.

Man går liksom som i trans på nervåningarna på både Harrod´s och Selfridges.....alla bagerier, caféer....

Alla dessa bakelser, cupcakes och tårtor! Jag får aldrig nog!


Jag älskar att gå in i tidningsaffärerna/kioskerna och leta riktigt snygga bakmagasin och annan lektyr.

Döm om min förvåning när jag fick ögonen på en "skvallerblaska" som kostade 99p (ca 10:-) som hade en tjock cupcakebok med på köpet!


Sen hittade jag dessutom en tidning med tårtor och tips i!

ÅH jag blir helt svimfärdig!

(fanns hur mkt som helst, men man måste ju tänka på övervikten....hahahaha på bagaget alltså)

 


 

Man KAN inte få/ha för mkt sånna här böcker och magasin!!! ;)






ANNONS
Av Evalena - 23 oktober 2012 19:49

Oj, vad jag har fått "cupcakes-dille"


Jag SKA bli bra på att dekorera dom jäklarna! Om det så är det sista jag gör!!

Jag har svårt med finmotoriken på grund av mina onda fingrar men ändå lyckas jag glömma bort reumatismen när jag bakar och fixar. det är SÅ underbart!!


Nu lägger jag in mina senaste skapelser som gjorts igår o idag. Varsågoda!



först har vi vaniljmuffins (har använt samma recept till samtliga här) med vaniljfrosting och pyntgele. (pinsamt nog har jag använt sonens halloween-spindlar) ;)

 



sen fick det bli lite söta o snälla spöken av sockerpasta.

 



sen tog visst julfärgerna över....

 




idag ville jag testa "marchmallowsfluff" och det blev supergott ihop med lite smörkräm på kanten. MUMS! (ska nog testa att fylla muffinsen med detta imorgon)

 




ÄLSKAR svart o vitt!!

 



....och rosa...........(nähä?)

 




som sagt ;) Man KAN inte få för mkt rosa i sina bakverk!

 



imorgon har jag lite nya grejer jag ska testa...


Har ni frågor så bara ös på!

Kramar

Av Evalena - 26 augusti 2012 15:11

japp, nu har jag gjort den!

Blev jättenöjd, MEN ska ändå förbättra/förändra några smådetaljer nästa gång. För en nästa gång blir det med all säkerhet.
Det är nämligen min absoluta favoritbakelse!


Snodde receptet hos min favoritblogg nummer ett;  BAKVERK OCH FIKASTUNDER 


2 bottnar
6 äggvitor
3 dl socker
100 g mixade/fint hackade hasselnötter
2 msk kakao
1 msk mjöl
2 msk marsanpulver



Fyllning till 2 rulltårtor
4 dl vispgrädde
1-2 burkar konserverade mandariner

Vispa äggvitor hårt, fortsätt vispa medans sockret tillsätts lite i taget. Mixa hasselnötterna smått och blanda dem med mjöl, marsanpulver och kakao. Vänd försiktigt ner nötblandningen i äggvispet. Fyll en sprits med en tjock tyll (jag använde en på 14 mm). Spritsa ut smeten på ett bakplåtspapper ifrån ena långsidan till den andra. På detta sätt spricker inte marängen när den sedan skall rullas. Denna smeten skall räcka till 2 rulltårtor men jag valde att gör en större och fick även lite smet över. Grädda i 175 gr i nedre delen av ugnen i ca 18 min. Vänd upp på ett nytt bakplåtspapper när kakan är klar och dra loss bakplåtspappret som tårtan gräddats på. Låt svalna. Vispa grädden och bred den över bottnen och placera ut de avrunna mandarinerna. Rulla tårtan från den ena kortsidan till den andra. Garnera tex med smält mörk choklad och florsocker.


(skulle räcka till 2 rulltårtor står det, men jag gjorde så tjockt så det hade det inte gjort för mig)


Kanske inte vinner i en skönhetstävling ;)

  


dags för "glurret"

 


sen lade jag på några hallon då jag gillar det mer än mandariner men det är ju en smaksak (helst skulle jag inte ha några bär alls, bara en massa glurr) ;)


 



sen rulla ihop o pudra över lite florsocker...

 


sen smälte jag choklad som jag tyvärr BLASKADE på lite oförsiktigt men jaja... och hallonen som blev över.

 


Sådär ja, nu är det bara att skära upp!!

 


GOTT!

Av Evalena - 21 augusti 2012 15:53

.......är att baka macarones!


En väninna till mig hade aldrig smakat dem men var väldigt nyfiken så hon bad mig baka ett helt gäng.

Och jag var inte sen att slänga ihop några olika smaker


 


visst är dom gulliga?

Av Evalena - 20 augusti 2012 10:22

Jag har verkligen hittat det BÄSTA muffins/cupcakesreceptet i HELA världen (oj vad vi bagerskor använder superlativ) hahaha


Dom heter KÄRLEKSMUFFINS och ni hör ju redan på namnet att de garanterar underbara känslor   

(framförallt så är dom ENKLA att göra, o det passar mig som ogillar krångel)


vi börjar med en bild på dem när de kom ut ur ugnen...

 


sen lägger man på kaffeglasyren ...

 



doppar ner i kokos....

 


och TAA-DAA....

 



Va? Vad sägs?


Ska vi köra receptet? Ni får originalreceptet som är för "normalstorlek"

Det enda ni behöver tänka på att ändra är ugnstiden om ni kör mini.


12 portioner
Normalstora formar, 12 st/plåt


3 ägg
2 1/2 dl socker
3 1/2 dl vetemjöl
50 g smör
1 tsk vanillinsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
4 msk kakao
1 dl gräddfil   (här har jag testat med både turkisk yougurt och creme fraiche) så ta vad ni har hemma. Funkar kanon!


Glasyr:
3 dl florsocker
5 msk kakao
2 msk vatten
Kaffe efter smak



Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret, häll i gräddfilen och blanda i smeten. Blanda dom torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i smeten.


Fyll upp i muffinsformar, ca 3/4 och grädda i mitten av ungen på 175*C i ca 15-20 minuter. (Minicupcakes 8 min)


Blanda i hop och stryk ut på muffinsen när dom har svalnat. Strö på kokos.



LYCKA TILL!

Av Evalena - 19 augusti 2012 15:47

När jag satt på Mallorca och läste mina mail så fick jag en glad överraskning!


Jag hade vunnit en tävling!

Man skulle berätta sitt roligaste sommarminne inne hos Ultimate Cake (och det gjorde jag utan problem eftersom jag har världens knasigaste son som drog ner mina shorts utanför Willys en dag)

(så TACK min älskling för att du hjälpte mig att vinna)


och tack Ultimate Cake!!!


Här är deras hemsida, gå gärna in o kolla alla deras fantastiska tårtor!



Vad jag vann? Ett jättegulligt cupcakesställ i kartong. Med formar o vimplar till   

LOVELY!!!!!


 

Av Evalena - 16 augusti 2012 15:37

oj vilken hääääärlig bloggpaus jag haft/har men idag vill jag visa er bilder från jobbet igår där butiken DIVERSIS i Norrköping firade 1-års jubileum!

vi hade fixat lite smått o gott att bjuda på


varsegod, ta en kaka vett`ja ;)


 


  


 



 

  



 


 


 


ok, alla som blev sugna räcker upp en hand!



Presentation


Jag ÄLSKAR att baka! Tårtor, bullar, kakor och bröd. Här lägger jag ut resultaten och en del recept, lite tips o förhoppningsvis kan just DU hitta inspiration! Mitt motto är "enkelt och kul"

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ bakeandfun med Blogkeen
Följ bakeandfun med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se