Senaste inläggen

Av Evalena - 3 november 2012 14:37

Ligger lite efter med bakningen just nu för jag har kvalitétstid med sonen och då gör vi en massa annat.


MEN idag ska vi beställa en massa urskojiga PEPPARKAKSFORMAR så vi är redo inför advent.

(jag använder ju även formarna till en hel del annat bak också så jag tycker det är kul att ha olika, inte bara julmotiv)

Man kan ju ha dem till vaniljkakor, sugarpaste o marsipanfigurer o trycka ut till både tårtgarnering o cupcakes osv...


Idag ska jag beställa från den roligaste form-webbutiken FORMINA (tryck så kommer du dit direkt) ;)


Kram

ANNONS
Av Evalena - 1 november 2012 21:37


   


Recept o färdiga bilder kommer i morgon.


kram

ANNONS
Av Evalena - 1 november 2012 19:21

Har länge tänkt testa att göra den BÄSTA o GODASTE smörkrämen som alla pratar o skriver om, men har varit lat.

Igår gjorde jag dock äntligen slag i saken...OCH DET MÅ JAG SÄGA! Vilken skillnad!

(inga namn men 2/3 av familjen höll på att tömma skålen innan det ens blev använt)



Det är lite mer tidskrävande o "bökigare" än vanlig smörkräm men lova att ni testar!

Jag använde en liten del av min till macaronesen jag gjorde igår o fyllde dom. Sen frös jag in resten.

Tänker spackla en tårta också med den för att se hur gott det blir.


Så här fluffig o fin blev min (bilden går i gul-ton för den blev vackert VIT!)

 


jag använde ett recept som jag hittade hos Sarah Bakar



(jag gjorde dubbel sats o det blev så bra så) ;)

Marängsmörkräm
 
12 spritsade, mellanstora cupcakes eller en spacklad tårta
 
 
 
2 äggvitor
1, 3/4 dl socker
saft från ½ citron
200 g smör
2-3 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
 
Ta ut smöret i rumstemperatur (så att det blir mjukt och följsamt när du sedan ska vispa det).
Häll upp varmt vatten till cirka hälften eller 3/4 i en kastrull och sätt på spisen på medelhög-hög värme. Blanda äggvitorna, sockret och saften från citronen i en rostfri skål och vispa kraftigt över vattenbad. Marängen ska tjockna och bli hård - så hård att skålen ska kunna hållas upp och ner utan att marängen rör sig ur fläcken! (Detta moment brukar ta cirka 5-6 minuter).
Om man har en hushållstermometer ska temperaturen i marängen nå cirka 65 grader.
När detta moment är klart, ta bort skålen från vattenbadet och fortsätt vispa under hög hastighet tills marängen har kallnat. (Detta moment kan ta uppemot 8-10 minuter, så kör gärna i en hushållsassistent om du har en).
Tillsätt lite smör åt gången, då och då.
När marängmsmörkrämen har svalnat och är slät, tillsätt vaniljsocker och florsocker.
Vill du att marängsmörkrämen ska smaka sötare, tillsätt mer florsocker.
 
 
Smaksätt gärna marängsmörkrämen med någon essens.
Det går också jättebra att använda marängsmörkrämen till att spackla tårtor med.
Denna smörkräm kan man också frysa utan problem.
 
 
 
Kram
Av Evalena - 31 oktober 2012 22:51

Fick ett ryck att baka ikväll (trots att jag borde ligga i sängen o bli uppassad med både chokladpraliner o vått omslag i pannan)   


och det slutade med macarones som vanligt....


Och helt plötsligt fick jag ett av mina vanliga ryck o mindes "Papphammar-scenen" där han ska rita en Sverige-karta (om ni INTE minns så beklagar jag detta)

Men då for spritspåsarna iväg o kolasåsen togs fram o nämen OJ, va GÖR jag?

"Och HÄR har vi en kulle som går ner till en dal o...."


Nej nej, inte alls kul för ER men JAG är ruskigt omogen så jag skrattade högt när jag gjorde dom (jag skonar er från de andra)

 


och sen om vi ska va allvarliga för en stund så kom jag på att det är den siste oktober idag så det blev ju perfekt med en "bröst-macaron" då det fortfarande är några timmar kvar på "Rosa Bandets bröstmånad"

Så härmed slår jag ett slag för att vi ska bekämpa, vi ska bestrida och vi ska BESEGRA den djävulska sjukdomen!!


Kram

Av Evalena - 31 oktober 2012 16:12

Här kan ni se vad jag vann för nåt häftigt.


Jag valde det turkosa. SÅ kul det ska bli o fylla med härliga cupcakes i alla möjliga färger o former.

 

tävligen var inne hos Tolis Inredning 



Vad tycker du?

Vilken färg hade du valt?


Kram

Av Evalena - 30 oktober 2012 21:59

Åh vad kuuuuuuuuuul! (som en viss känd Hollywoodfru med långt blont hår alltid säger)


Jag har vunnit en tävling på en blogg! Men det får ni se mer av snart för nu orkar jag inte för bassiluskerna håller mig fångad i sitt grepp så jag ska sova igen för 575e gången idag.


Men kom ihåg; "Tårta och bakelser skall alltid ätas med gaffel INTE sked"   


Kramar

Av Evalena - 26 oktober 2012 17:57

Nej, jag tänker faktiskt inte blogga om några bakverk ikväll.


Jag har nämligen "EGENTID" som är så modernt att ha nuförtiden. Sonen är med pappan på "Borgen" här i Norrköping, där dom ska spela ikväll och hjälper till och bär instrument ;) (han ÄLSKAR att va med dom stora grabbarna)


Då passar jag på att ha FREDAGSMYS ensam   

vi snackar doftljus, myspläden i soffan, skön musik på stereon och en *host host* baktidning i handen ;)


Till middag ska jag köra tacochips med cheddarost på o in i micron en stund!!

Japp, DET är kvalité för mig!


Ha en härlig fredag därute!

Kram




Av Evalena - 25 oktober 2012 16:38

Fick ett samtal idag av en väninna som bara "MÅSTE" göra min chokladtårta som jag hade nu när jag fyllde 40.

(tack! nu blev jag ju supersugen IGEN!!) suck ;)


Den var så god att jag fortfarande känner smaken om jag blundar och det bästa av allt var att jag frös in bitar o tog fram ur frysen när chokladsuget satte in....



Vad tycker NI? Ser den mumsig ut?

 


 


 


Googla på nätet efter chokladbotten för det finns SÅ många olika o en del vill ha kompakta medan andra gillar lite "kladdkakeaktigt" Kolla efter en som passar DIG.


sen gjorde jag den här frostingen som var FANTASTISK:


Frosting
300 g rumsvarmt smör
300 g florsocker
40 g kakao
200 g mörk choklad
100 g vispgrädde
½ tsk vaniljpulver
 
 
Smält chokladen över vattenbad eller i micron. Låt svalna till rumstemperatur.
 
 
Vispa smöret riktigt vitt och fluffigt. Tillsätt florsocker och kakao pö om pö och vispa till en jämn frosting. Tillsätt den smälta chokladen och vaniljpulvret. Vispa samman och tillsätt sist grädden. Vispa ett par minuter så att det blir en jämn och silkesliknande frosting.


(BILD OCH FROSTINGRECEPT lånat av Louise´s Spis )



Sen krossade jag marabou mjölkchoklad och lade på kanterna.

Och det viktigaste av allt som gjorde tårtan SÅ fräsch, var mosad banan mellan bottnarna.




Kör hårt, och hör av dig om du har frågor!

kram


Presentation


Jag ÄLSKAR att baka! Tårtor, bullar, kakor och bröd. Här lägger jag ut resultaten och en del recept, lite tips o förhoppningsvis kan just DU hitta inspiration! Mitt motto är "enkelt och kul"

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ bakeandfun med Blogkeen
Följ bakeandfun med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se