Direktlänk till inlägg 26 november 2012
Nu har jag gjort nya vaniljkakor igen och dom är MYCKET poppis i vårt hus kan jag lova! SÅ goda!!!
Vi gjorde med dinosaurieformar, hjärtan och blommor o annat men jag valde att testa att "pimpa" några få blommor igår. (vi glömde att vi hade en massa nya formar)
Det KAN vara de fulaste kakor jag gjort i min "bakkarriär" men DEEEET är en värdslig sak...
vill ni veta vad de står i? Vanlig frigolit jag har skurit till o klätt med folie.
Receptet är hämtat hos Erika på BAKGLÄDJE
VANILJKAKOR
30-40 st
230 g smör
230 g strösocker (2,5 dl)
1 ägg
0,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
340 g vetemjöl (5,6 dl) + extra för utkavling
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser snabbt i en matberedare (eller använd rumsvarmt smör och kör med elvispen). Låt degen stå i kylskåpet minst en timme.
Ta lite deg i taget från kylskåpet och kavla ut degen på mjölat bakbord. Degen ska vara ca 5 mm tjock. Ta ut kakor med kaksmått. Lägg kakorna på en plåt och grädda 8-10 minuter i 180 grader. Ta ut kakorna när de börjar få lite färg i kanten. Låt de ligga på plåten någon minut, använd sedan en stekspade och lyft försiktigt över kakorna till ett galler och låt dem svalna där.
Vill du sätta kakorna på pinne? Då lägger du pinnen under degen och trycker ner degen runt pinnen. Grädda som ovan och var extra försiktig när du lyfter över kakan till gallret, använd stekspade. Se till att inte lyfta i pinnen innan kakan har svalnat helt.
Receptet hämtat från Gunilla Wall
Vill man "pimpa" kakorna med sockerpasta eller marsipan så kan man utesluta BAKPULVRET skriver Erika sen i en uppdatering. Då dom håller formen bättre.
Sen när vi ändå pratar KAKOR, så kan jag visa ett litet "hopkok" som sonens kompis fick med sig hem häromkvällen när han varit här och lekt. Det blev mycket uppskattat så nu vet ni, skicka hit era barn eller kom hit själva så gör ni mig en tjänst....Måste ju rensa frysen ibland ;)
Kramar
Det är så mkt som händer just nu, så det får bli en liten paus. KRAM ...
Som jag har ältat och vridit på det fram&tillbaka.... Ska jag ansöka eller inte? Många av mina kompisar hotar med att "om du inte söker så gör vi det åt dig" så nu sitter jag o väljer ut lite bilder på mina bakverk. Ja, jag SKA sö...