Senaste inläggen

Av Evalena - 28 april 2012 13:04

Jag fick en bamsepåse med mandel av min mamma sist jag var hemma så nu var det dags igen.... ;)


(orkade dock inte mala dom så noga, o det syns tyvärr på slutresultatet men men)


 


de lila blev coola men den gröna färgen var trist så den måste jag "laborera" lite med nästa gång...

 


Nej nu måste jag ut o njuta av den där gula igen...


Ha en härlig lördag!!!!

Av Evalena - 26 april 2012 12:51

Japp, det hade jag en igår...


Tyvärr så kan jag inte lägga upp bilder här just nu, men ska försöka ikväll.


Men jag bakade:

MINIBISKVIER

GI-LIMPOR

MUFFINS med marängfrosting o doppade i choklad dvs  "HI HAT CUPCAKE"


sen stupade jag i säng efter det ;)

Av Evalena - 25 april 2012 12:50

Jag vet inte hur många som frågat (sen jag startade bloggen) om ....

vad jag gör av allt jag bakar?

 


nu svarar jag här, så kan alla se



* jo, givetvis hamnar mycket i frysen. Och ja, frysen är PROPPFULL!!!

  Skulle behöva minst 2 till...

* och så fort någon kommer hit på en kopp kaffe så är jag blixtsnabb och tar fram av det vi har "lagrat"

* sen delar jag ut till grannarna på gatan här... ganska mycket.. (till någras förtret, då dom försöker "hålla igen") 

* om jag ska till någon (oavsett ärende) så brukar jag ta med en burk sötsaker

* ibland ber någon mig, "kan du baka lite kakor till mig?"

* och SJÄLVKLART äter vi själva av det


VARFÖR JAG BAKAR SÅ MYCKET?

 

 jo, DET ska jag tala om... ;)



* det är för att utmana mig själv att bli riktigt BRA på det

* Det är en UNDERBAR sysselsättning som får mig att glömma ALLT annat och bara fokusera på detta

* Jag tänker inte en sekund på att jag har ledvärk när jag bakar.

* ren o skär TERAPI

* otroligt kul!!


Det är ju min hobby. varför samlar man på frimärken? varför åker man skidor`? varför joggar man i skogen? osv osv...


jamen då vet ni! ;)


Av Evalena - 23 april 2012 15:33

GUD va kul detta var!!


Jag smälte choklad och "målade på" små ballonger, som sen fick kallna i kylen under natten

 




sen tog jag en nål och tryckte ur luften...

 


man lossar försiktigt ballongen och vips.... så har du en chokladskål!

 


så coolt va? ;)


Nu ska jag fylla den med lite allt möjligt...

Hittade en sockerkaksliknande marängkaka med rabarber i frysen som jag skar i småbitar, grädde, jordgubbar och minismarties o rullade lite av den mjuknande blockchokladen.

 


NEEEEEEEEEEEEEJ, ÄT INTE!!!!


jag måste ta en lite mer "stylad bild" först ;)


 

Av Evalena - 22 april 2012 17:59

Jag hade en halv påse med frusna bär i frysen som bara tog plats...


Vinbär, blåbär, hallon o björnbär tror jag det var.


Så här gjorde jag:


* smorde en pajform med margarin

* blandade bären med strösocker o potatismjöl och lade dem i formen

* rev över vit choklad (vinbären är ju ganska sura o det ville jag få bort)

* gjorde MASSOR av smuldeg med havregryn, margarin, socker och vetemjöl (inga mått, jag smakade mig fram)

* lade över smuldegen och hällde liite flytande margarin längst upp så det blev sådär gott o "knäckigt"


In i ugnen i 175grader tills pajen fick en fin färg.


SÅ ENKELT och det blev TOKGOTT!! (serverades med IKEAS vaniljsås som är godast)


 


 

*någon i familjen äter BARA vaniljsåsen* ;)

Av Evalena - 21 april 2012 15:19

Gjorde ett makalöst gott bröd häromkvällen som jag tänker dela med mig av!

Hittade receptet inne hos Sara som jag ALLTID hittar härliga recept hos, och som man bara MÅSTE testa!!!


HÄR hittar ni henne!!  Hon både bakar och lagar god mat så in med er!



BILD LÅNAD HOS SARA

 




1 limpa

200 g (3 dl) linfrö
50 g (1 dl) sesamfrö
50 g (3/4 dl) hasselnötter
50 g (3/4 dl) mandel
50 g kruska kli, fibrex eller fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 1/2 msk brödkryddor (finns på påse)

Mixa allt till "mjöl"

Blanda sedan ihop

50 g smält smör
1 dl creme fraiche
250 g keso
6 ägg
Blanda det här med "mjölblandningen". Häll i en avlång sockerkaksform, klädd med bakplåtspapper. Strö gärna över solroskärnor på brödet. Grädda i 60-80 minuter i 175°. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna. Skär i skivor.

En skiva = 1,1 g kolhydrat
 
 
 
 
Jag gjorde så att bredde ut all deg på en bakpappersklädd plåt så det blev ganska tunna skivor (det gick jättebra) och så tänker jag använda lite mindre av "brödkryddorna" nästa gång. För doften var lite för stark för mig ;) (jag är ingen brödkryddmänniska) ;)
 
 
Kör hårt o lycka till och framförallt; ÄT DET MED GOTT SAMVETE!
Av Evalena - 19 april 2012 23:24

Jodå, det blev en ljuvlig frosting på cupcakesen till grabbarna!


Valde att gå på choklad och det ångrar jag INTE.


Frostingreceptet:

ca 300 g florsocker
ca 40 g kakao
50 g smör, rumstempererat
125 g naturell philadelphia
 
 
 
Jag sparade några själv...
 
 
 
 
Nu när jag tänker efter så måste jag nog gå ner till köket och ta en såndär sötnos morot   
Av Evalena - 19 april 2012 14:18

Ca 15-20 st


CUPCAKESMET


3 st ägg

2 dl strösocker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1/2 dl filmjölk

1 1/2 dl matolja


Gör så här:


Vispa socker, matolja och ägg till en jämn smet. (med elvisp tar det ca 3 min)

Sikta ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker i smeten.

Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten o rör i filmjölken. Blanda väl.

Lägg muffinsformar på en muffinsplåt och fyll sedan formarna till två tredjedelar.


HÄR STACK JAG NER EN BIT DUMLE I VARJE

 

Grädda mitt i ugnen i 185 grader i ca 13 minuter eller tills bakverken har en gyllene färg. Låt dem svalna.


 


Testa dem! SÅ GODA!!!!!

Presentation


Jag ÄLSKAR att baka! Tårtor, bullar, kakor och bröd. Här lägger jag ut resultaten och en del recept, lite tips o förhoppningsvis kan just DU hitta inspiration! Mitt motto är "enkelt och kul"

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards