Senaste inläggen

Av Evalena - 25 november 2012 13:35

Har ni provat årets glögg ännu?

Det har vi, vi kunde inte hålla oss längre.

 

Den är ruskigt stark och god (hade bara flagad mandel hemma) ;)


sen fick jag hem mina nya kakformar i fredags från Formina!!

Åh vad det ALLTID är skoj att få nåt kul i brevlådan! (sorry för dåligt foto)

 

Gå in o kika på Forminas sida vettja, finns ALLA typer av formar och frakten är 29:-/ finns även lite roliga recept.


Kramar

ANNONS
Av Evalena - 22 november 2012 08:38

Satt och läste min favorittidning "Älskade Hem" häromdagen och hittade ett trevligt uppslag....

 


retroporslin från Rörstrand och recept på småkakorna Schackrutor oxh Brysselkex....Mums, kan det bli bättre?


Jag blev så otroligt sugen så jag satte igång direkt med de där små rutorna som jag minns från min barndom.


När jag skulle forma "ormarna" och lägga ihop dem så gick dom sönder flera gånger och då tålamod inte är min starkaste egenskap så funderade jag på två olika alternativ....Antingen äta upp degen som den var, eller att göra min egen version av kakskrällena.


Det blev det sistnämda. (puh!) Jag tog en helt vanlig blomutstickare och tryckte till.

 

Gulliga va?                     (de ascoola, supertjocka sugrören finns på Lagerhaus)


RECEPT SCHACKRUTOR ca 50 st   (ugn 175 grader)


1 dl strösocker

4 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

0.5 tsk bakpulver

200 gr smör

1.5 tsk vaniljsocker

1 msk kakao



Rör samman alla torra ingredienser förutom vaniljsockret och kakaon.

Finfördela smöret i mjölblandningen och arbeta ihop till en smidig deg.

Dela degen i två bitar

Arbeta in vaniljsockret i den ena biten och kakaon i den andra

Dela sedan vardera bit i yttrligare två bitar och rulla ut dem till fyra fingertjocka längder

Lägg längderna tillsammans så att de ligger ljus mot mörk

Låt dem vila kallt i 30 min

Skiva längden i 0.5 cm tjocka bitar med en vass kniv, och lägg dem på en bakpappersklädd plåt

Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min (kakorna ska bara få lite färg)


Kramar


ANNONS
Av Evalena - 21 november 2012 17:58

Har letat i flera dagar efter "DET" knäckereceptet som funkar för LCHF, och NU hittade jag det.

HÄR fanns det och det var så enkelt att det var nästan komiskt.


Jag gjorde 3 satser (då jag såg att en sats blev typ 6 knäcke) och nästa gång ska jag ta lite mindre salt.

MEN om man ska äta det som snacks istället för ostbågar eller jordnötter ex med dipp, så passar det ju med lite saltare. Det avgör ni själva.

Så här fina blir dom!!


 

PÅ BILDEN ÄR DET BREGOTT OCH SKIVAD KYCKLINGFILÉ PÅ......mums!!!

Receptet:


LCHF Knäckebröd Antal: 6 st  (om du gör 3dubbel sats, så täcker det en hel plåt)

Ingredienser

1,5 dl skalade sesamfrön

1 dl riven ost

1/2 tsk salt

1 ägg


Gör så här

Blanda – det blir en lite kletig smet. Bred ut  tunnt på bakplåtspapper, grädda 15 min 175gr, skåra för bitar och vänd och låt  torka på eftervärmen i ugnen.


Testa! Ni kommer inte ångra er!

Kramar

Av Evalena - 21 november 2012 14:05

Jag var ju en riktig turgumma och vann ett coolt kakfat inne hos TolisInredning för en tid sedan och nu är det här!


Åh vad jag älskar det!

Och bara för att Carola (som har TolisInredning) kände att jag fick vänta lite på vinsten så var hon supergullig och skickade med en fotoram från Cirratum som jag blev kär i direkt!!

Han med stort H hamnade förstås i ramen   


 


Tusen Tack Carola!

Och ni andra, skynda er in på hennes blogg, det är ofta roliga tävlingar där och det är ju så himla skoj att vinna!! ;)


Kram på er!

Av Evalena - 19 november 2012 07:24

Jodå, jag har varit tillbaka på land ett tag nu men legat på latsidan med bloggandet men NU kan jag visa bilder från vår utsökta middag vi åt på kvällen.


vi började med förrätt som var Rödbetor och jordärtkockspuré och rostade pinjenötter

 


sen var det dags för varmrätten och då tog vi sjötunga

 


men allt det där förstår ni ju själva att det bara var en lååååååång väntan till DET........

DET som jag laddat för hela tiden.


DESSERTBORDET!!


Jag gick som en fluga runt en sockerbit flera varv och kände pulsen stiga....sen tog jag en tallrik och gick "bananaz"


 


"oj" tänker ni!

"inte konstigt att hon har fullt av "volanger" runt midjan den tösen", men det kan jag tala om att jag tog bara ett bett av varje sak ;)

det var creme brulé, tryffel, rabarberkräm med maräng, petit choix, morotskaka, cheesecake o MYCKET MYCKET mer!

Jösses.......behöver jag nämna att jag RULLADE ut från restaurangen?


Kram


Av Evalena - 6 november 2012 22:02

Nu ska jag inte baka på några dagar. Vi åker på kryssning imorgon.

En kanonresa jag fick nu när jag fyllde 40.


Och OJ vad jag ska njuta! Äta gott i `a la carten.... och sen SVULLA desserter, kakor o bakverk....

Är jag helt ute o cyklar om jag tror o hoppas på att det finns croissanter och wienerbröd osv på både frukost och lunchbufféer? (jag brukar va så sockehög när jag varit iväg så jag glömmer mellan gångerna) ;)


Visst ja, jag ska lyssna på bra musik också.

Black Jack, Wizex och Lasse Sigfridsson.





Tjolahoppsan vi hörs när jag e på land igen!

Kram

Av Evalena - 5 november 2012 10:33

Jag fick en idé!


Sonen har dom bästa förskolefröknarna som finns och jag skulle vilja tala om det för dom varje dag, men det skulle ju bli lite tjatigt så jag bakade lite cupcakes till dom istället.

På det viset får jag träna och dom får hembakt a la bakeandfun ;)


GJorde lite vintrigt tema på några och bebistema på några då ena tjejen ska ha barn snart.


 


 


 


 


 

Det verkade som dom blev jätteglada så jag for hem med ett mycket brett leende på läpparna!

Härligt!!


Kram och ha en fin måndag därute ;)

Av Evalena - 4 november 2012 10:59

Fick ett ryck häromkvällen och gjorde lite nya macarones.

 


 

Färgen blev lite trist MEN fyllningen blev GUDOMLIG. Och nu ska jag visa HEMLIGHETEN ;)


 


Jag tog marängsmörkrämen o hällde i massor av sånt här gott i, färgade med lite svart pulverfärg (inte alls nödvändigt dock) sen smakar du av efter eget tycke o smak. Jösses så gott det var!

Testa!

Jag hittade min på Willys!


(om ni undrar över mina marängbakelser så har jag inte haft tid att göra dom klara ännu, förlåt...hav tålamod mina vänner) ;)


KRAM

Presentation


Jag ÄLSKAR att baka! Tårtor, bullar, kakor och bröd. Här lägger jag ut resultaten och en del recept, lite tips o förhoppningsvis kan just DU hitta inspiration! Mitt motto är "enkelt och kul"

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ bakeandfun med Blogkeen
Följ bakeandfun med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se