Senaste inläggen

Av Evalena - 23 februari 2012 23:04

Som vädret var idag, så var det FÄRGER som gällde med min ena tårta!


(jag har ju inte så många utstickare ännu men det blev ok ändå)


Jag tycker den blev väldigt "vårig" ;)

 


 


den innehåller chokladbottnar

classcreme

hallonsylt

grädde

spacklad med vaniljsmörkräm

täckt med sugarpaste

dekorerad med både SP o marsipan


UNDERBARA VÄDER, FORTSÄTT GÄRNA I DEN HÄR STILEN!!!

ANNONS
Av Evalena - 20 februari 2012 17:16

Nej, det här är inte BARA bakverk o godsaker. Det är en SOS-blogg också som tipsar om hur man kan må bättre i dessa förbaskade snor/host/febertider ;)


Hittade en "ingefärsshot" hos TEGELBACKEN som jag tycker ALLA borde testa.

Helt ärligt är den så god så jag går o "smyghuttar" så fort jag kan ;)


 


jag som är reumatiker hyser även stort hopp till denna, att den skall kunna göra mig bättre i lederna.

(Ingefära skall ju ha en mycket positiv effekt på "sånna som mig" har jag hört)


 

 

3 hg ingefära, 1 dl socker, 75 cl vatten, 2 citroner

 

Skala ingefäran och skär den i tunna skivor. Koka vatten och ingefära i 30 minuter. Sila av och rör sedan i sockret. Låt svalna. Pressa citronerna och blanda saften med ingefärsavkoket. Häll på en flaska och förvara i kylskåp.
Receptet blir till ca 75 cl dricka som räcker i ca 2-3 veckor för en person om man dricker ett snapsglas fullt varje morgon.



(om ni undrar om jag lagt av med bakandet, så är svaret NEJ. Men jag har två tårtor till helgen och är så in i 17 upptagen med dom....den ena är "fria händer" till en skitsöt 17årig tjej så den är SVÅR men superkul, och den andra är till släktmiddag/kalas) bilder utlovas senare såklart.

ANNONS
Av Evalena - 19 februari 2012 19:15

Hittade ett fantastiskt gott bröd inne hos Mycakes som jag var tvungen att baka igår kväll. (tror hon kallar det "himmelsbrödet") jag förstår varför.

Men själv vill jag att alla som kämpar med surdegar hit o dit kan göra detta o få en massa tid över till annat ;)


 


Ca 20 st


Ingredienser


25 g jäst

5 dl vatten (37grader)

1 dl mjölk

2 tsk salt

1 msk honung

5 dl ljust & milt fullkornsvetemjöl (här tog jag rågsikt som jag hade hemma)

7 1/2 - 8 dl vetemjöl special


Gör så här:


Smula jästen i en bunke

Blanda vatten o mjölk och häll lite över jästen och rör om så den "löser sig"

Tillsätt resterande vatten- o mjölkblandning, salt o honung.

Rör ner fullkornsmjölet och det mesta av vetemjölet (spara drygt 1 dl till utbak)


Arbeta snabbt ihop den lösa degen

OBS degen SKA VARA LÖS!!!! Tillsätt inte mer mjöl än receptet.

Strö över lite av vetemjölet, täck med bakduk. Låt jäsa 1 - 1,5h

Degen ska bara jäsa en gång


Sätt ugnen på 250 grader


Strö ut 1/2 - 1 dl vetemjöl på bakbordet o TIPPA UT DEGEN FÖRSIKTIGT


OBS: KNÅDA INTE DEGEN , JÄSBUBBLORNA SKALL VARA KVAR


Strö ytterligare lite mjöl över degen.

Platta försiktigt ut degen med hande till ca 30*40 cm

Skär snabbt (enklast med degskrapa eller pizzaslizer) degen i 6-7 cm smala remsor

Dela sen varje remsa i 2-3 delar på snedden

(bra om bröden får samma storlek)


Lägg på bakplåtsklädda plåtar


Grädda direkt i mitten av ugnen 8-9 min


Låt svalna utan bakduk för godaste skorpan. Går utmärkt att frysa!




Av Evalena - 18 februari 2012 11:36

Jippie!


om några veckor ska jag bege mig till London och handla en massa roliga "bakgrejjer"

Saker som man behöver vid tårtbakning  (priserna är mycket lägre i England)


Har redan en lista lång som vasaloppet...


Hit ska jag http://www.janeasher.com/index.php


det finns en liknande affär i närheten av Harrod´s också men jag har glömt vad den heter.

Är det någon som vet eller har fler förslag så bara ös in dem, det uppskattas STORT!



kram Evalena

Av Evalena - 16 februari 2012 10:30

Man kan behöva lite gott UTAN socker ibland och DÅ är min personliga favorit SMOOTHIE


Det går att variera i det oändliga

 


I den här är det:


Laktosfri lättfil

frysta jordgubbar

banan


MUMS....DUBBELMUMS!

Av Evalena - 15 februari 2012 11:46

Testade en ny variant igår med BAILYS i och lite smält blockchoklad på.

Och för att undvika allt för mkt sötma, gjorde jag lemoncurdfrosting.


Blev galet goda men jag stör mig på att blockchokladen blev "grynig" när den kallnade.


 


 

Av Evalena - 14 februari 2012 15:05

...önskar jag att jag fick ge er alla varsin idag....


 


Vanlig vaniljmuffins med jordgubbssmörkräm...


 



... och smält blockchokladhjärta   




Hoppas ni har en alldeles fantastisk dag idag, men har ni inte det så kommer det en dag imorgon med och man ska ta vara på ALLA årets dagar. Man kan kramas och visa kärlek ALLA dagar.


Mer kärlek och bakverk till folket ;)

Av Evalena - 12 februari 2012 17:55

Vilken urkul dag det har varit!!

En massa sköna ungar och mycket bus o lek



Det öppnades en korvkiosk där man kunde handla korv med bröd... (som betalades med leksakspengar som man fick vid ankomst) ;)

 



och lite kakor...

 


och lite tårta...

 


och en rolig överraskning i form av en PINATA som vi hade köpt HÄR

Kan lova att den blev uppskattad när det ÖSTE ut godis ur den ;)

 


sen MÅSTE jag ju göra reklam för mig själv och min blogg så jag hade fixat små "goodiebags" som föräldrarna fick med sig hem.

Och nämen titta; sitter det inte en lapp med min bloggadress på lägligt nog?      


 


 



Nu är det tre tröttfisar här som ligger i soffan och bara slappar och vi är klart överens om att det är SÅ KUL med kalas!!!

TACK alla ni som kom   

Presentation


Jag ÄLSKAR att baka! Tårtor, bullar, kakor och bröd. Här lägger jag ut resultaten och en del recept, lite tips o förhoppningsvis kan just DU hitta inspiration! Mitt motto är "enkelt och kul"

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ bakeandfun med Blogkeen
Följ bakeandfun med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se