Idag delar jag med mig av en godsak som är ett måste! Det är så enkelt att göra att ALLA kan!
Och doften som sprider sig i köket när man gör dom är outstanding...
är det bara JAG eller är kanel en underbar doft?
just detta recept har jag lånat hos Bakverk och Fikastunder
40 st 200 gr
2 st ägg
2 dl socker
80 g margarin
6 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Smält smöret och låt svalna. Blanda mjöl och bakpulver. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smöret och mjölblandningen. Baka ut degen till tre länger på en plåt. Platta till dem och pensla med vatten. Häll på kanel och pärlsocker. Grädda tills skorporna blir gyllenbruna ca 12-15 min. Skär på snedden. Sätt ner ugnen till 75 gr och låt ugnsluckan stå lite öppen. Låt skorporna torka i ugnen tills de är hårda och frasiga. Tar ungefär 1,5 h.
Behöver du en present?
Lägg i några skorpor i en glasburk, knyt ett vackert snöre om och Ta-daa!
You are good to go ;)
♥ Carina ♥
25 oktober 2012 09:53
Jag gav faktiskt bort en sån present i förrgår. Fast det var lavendelskorpor i :)
Dom här kanelskorporna ska jag absolut testa. Jag älskar kanel!
Tack för receptet!
Kram
http://cinacarina.blogspot
Evalena
25 oktober 2012 10:03
åh jag har aldrig testat att baka med lavendel, men hört att det ska va gott. En sån present är ju SÅ kul att få! (helst om man inte bakar själv)
ja, kanel är helt enkelt toppen! o nu är det snart dags för "julgröt" med massor me kanel på ;)
kramar
pysseliten
25 oktober 2012 15:03
just nu skulle jag behöva ha en sockerkick av dom :) har ju kört lchf nu i 8 veckor men åhh vad jag börjar bli kaffebröd sugen nu .
http://pysseliten
Evalena
25 oktober 2012 16:35
åh va duktig du är! jag borde testa det där oxå....jag ska bara...... ;)
kram