Senaste inläggen
Känns som en EVIGHET sen jag bakade. Och då får jag abstinens....
Sambon frågade om vi hade nåt "kul" i frysen som han kan ta med på Norrlandsturnén imorgonkväll när han åker. Och gissa om vi har MEN här duger det inte med nåt från frysen inte ;)
Så jag drog igång...
Hittade ett nytt recept på MINICUPCAKES i en tidning som det skulle va hallon i, men det blev en bit dumlekola istället. (recept kommer en annan dag)
Mums!!! (dom kommer naturligtvis att få lite frosting på sig men jag orkade inte med det ikväll)
sen blev det ett gäng med vanliga mördegskakor och frågan är om dom inte är godast i hela världen?
"less is more" är något jag börjat leva efter i mångt & mycket på "äldre dar"
Får det lov att vara en bit godsak?
natti natti!
Vi skulle ha fikagäster på landet ihelgen, och eftersom den här våren är lite "elak" mot oss reumatiker så fick jag hoppa över bakandet och ta något ifrån frysen.
Hade en påse "red velvet cupcakes" kvar.
blev lite philadelfia frosting och mini-marschmallows på.
Ganska söta att se på....
MYCKET söta att äta...........
Mums fillibabba!
Det här var grejer det ni!
Ah, vi tar väl en närbild också när vi ändå håller på...
Det här är alltså en fantastiskt god tårtfyllning, en macronfyllning, en illgod frosting till cupcakes och som detta, en underbar moussé bara, färdig att avnjutas som den är!
Jag tog:
300 gram hallon som varit frysta
mosade dom med stavmixer
tillsatte några teskedar marsanpulver tills moset inte kändes rinnigt längre
vispade ca 1 dl grädde ganska hårt
vände ner grädden i hallonmoset, o sen in i kylen ett par timmar.
klart!
UPPDATERING: detta går att göra även med blåbär och jordgubbar
fick tipset hos BAKGLÄDJE
var så sugen på att göra lite påskkycklingar i SP...
Gräset är smörkräm (som tyvärr hade stått framme lite för länge)
dekorationer i sockerpasta o marsipan.
" - vad ska vi baka idag?" frågade jag sonen...
" - hm....det godaste som finns är maränger mamma"
Så det fick det bli!
först några stora med kakao i, o dekorerade med chokladkulor
sen några babyblå (blev alldeles för bleka)
och några rosa förstås...
ÅH vad gott det är med vanliga maränger! (önskar att färgerna syndes lite bättre)
4 äggvitor
12 msk socker
några droppar citron
vispa till en hård smet
klicka ut/spritsa och kör på 100-125 g i 60-90 min (när de släpper från bakplåtspapperet är dom klara)
Så enkelt och gott!
Jag gjorde ju lite olika inköp på affären DIVERSIS här i Norrköping igår.
Tex en 500g påse med riktigt finmalet mandelmjöl, och OJ va härligt att slippa allt jobb med att mala själv...
Och trots att jag gjorde en dundermiss (nope, den tänker jag INTE avslöja) ;) så blev de helt ok.
Och jag ÄLSKAR de starka färgerna som är PULVERFÄRG. (nu när jag testat dessa så kommer jag köpa på mig en burk i varje nyans o gå loss totalt i macaron-världen)
Nu kan gästerna komma!!
(jag ska inte alls ha gäster men ni måste ju tro det, så ni inte fattar att jag ska äta upp alla själv)
Jag har inte smaksatt dessa, men fyllningen är vit choklad ganache! OCH vad god den var!!!!!
2 dl grädde
200gr vit choklad.
smält chokladen i grädden och ställ att svalna i kylen till dagen efter (eller minst 6 h)
när den är kall, vispar du upp den till en "fluff" och fyller kakorna med.
Japp, nu har jag handlat hem lite smått o gott från affären jag jobbar i.
Jag ska testa riktigt mandelmjöl och jag lovar att recensera det sen.
Köpte också riktig pulverfärg ÄNTLIGEN!
sen svängde jag in på LIDL och där fick jag en liten chock, för jag hittade en Bakmatta som jag varit för snål med att inhandla ännu för endast 29.90 WHAT?
Snacka om att LIDL överraskar ibland!!
måste sätta igång...ciao!