Idag blev det vaniljmacarons med vanlig smörkräm. Receptet är HÄR .
Och NU till "DAGENS TIPS";
alla pratar om att mala mandlar och att man måste ha en mandelkvarn om man skall baka dessa sötsaker
men si, så är inte fallet.
Det finns färdigmalen mandel i påsar på LIDL. 19.90:- tror jag det är jag betalar.
Värt varenda krona!!
Frida
11 januari 2012 11:55
Vad fina de blev! Mina blev toppiga och höga, kan det bero på för hårt vispad maräng tro? Kanske det i kombination med spritstekninken...Vad tror du o heliga bakorakel? Hur ser dina ut när de är utspritsade?
Kram Frida!
Evalena
11 januari 2012 12:50
se det andra svaret. ;)
Jag slår mina plåtar lite lätt i bänken så sjunker de ner.
kram
Frida
11 januari 2012 12:11
Hm, nu när jag har tittat lite närmre på Saras (Saras delikatesser) Macarons så ser jag att hennes chokladvarianter också är toppiga... Jag gjorde mina ganska små, kanske beror på det? Som sagt, du är ju ett bakorakel så jag förväntar mig att du har svar ;)
Evalena
11 januari 2012 12:48
Jag tror (som bakorakel) ;) att du ska slå din plåt lite lätt i bordet/bänken när du spritsat ut dem. Då försvinner topparna. MEN jag tycker att det är fint med toppar, dom behöver verkligen inte va släta o perfekta.
(jag gjorde orangea igår och DOM var jättesläta...........först..........sen blev det PLATT FALL) Grrrr....slängde allihop. (jag hade rört för mkt när jag försökte få i all färg) suck, men övnig ger färdighet ;)
Lycka till!!
Frida
11 januari 2012 14:12
Ah! Bra tips. Nej jag tycker egentligen inte heller att de måste vara perfekta men det vore kul att få till släta,lagom höga macarons:) Jag ska försöka igen. Det vore kul att höra vad du har för smaksättningar/färger/fyllningar!
Tack och kram!
Evalena
11 januari 2012 16:22
Jag håller på att ta reda på hur i fanken man färgar dem på bästa sätt själv...går inte bra ;)
Men jag ska skriva ett inlägg om lite sånt snart. kram o håll utkik
Carro
11 januari 2012 16:07
Alltså två frågor om Macarons:
1. Vad gör jag för fel när de blir för platta?
2. Varför blir inte mina "mandelkakor" så där "bubbliga" i botten??
Stor bamse kram från en som gjort macaroner en gång och gjorde fyra plåtar enda tills det blev dugliga kakor...... (Grrr) SEN ville jag inte ens äta dem för jag mådde illa av allt bakande (omg..). ;)
http://Carropiiz.blogg.se
Evalena
11 januari 2012 16:26
*ler* Det där känner jag igen alltför väl... Igår kväll nä'r jag lade mig ville jag aldrig mer baka i heeela mitt liv.;)
jag ska skriva ett inlägg om exakt hur jag gjorde de sista. kram
Evalena
12 januari 2012 16:45
Tack! ja det är kanon och går så fort, MEN jag ska ärligt erkänna att jag är lite sugen på att testa att mala själv och se om det blir någon skillnad...Får återkomma om det ;)