Direktlänk till inlägg 10 januari 2012

Macarons Vanilj

Av Evalena - 10 januari 2012 18:00

Idag blev det vaniljmacarons med vanlig smörkräm. Receptet är HÄR .


 

 


Och NU till "DAGENS TIPS";


alla pratar om att mala mandlar och att man måste ha en mandelkvarn om man skall baka dessa sötsaker

men si, så är inte fallet.

Det finns färdigmalen mandel i påsar på LIDL. 19.90:- tror jag det är jag betalar.

Värt varenda krona!!

 

 
 
Ingen bild

Frida

11 januari 2012 11:55

Vad fina de blev! Mina blev toppiga och höga, kan det bero på för hårt vispad maräng tro? Kanske det i kombination med spritstekninken...Vad tror du o heliga bakorakel? Hur ser dina ut när de är utspritsade?

Kram Frida!

Evalena

11 januari 2012 12:50

se det andra svaret. ;)
Jag slår mina plåtar lite lätt i bänken så sjunker de ner.
kram

 
Ingen bild

Frida

11 januari 2012 12:11

Hm, nu när jag har tittat lite närmre på Saras (Saras delikatesser) Macarons så ser jag att hennes chokladvarianter också är toppiga... Jag gjorde mina ganska små, kanske beror på det? Som sagt, du är ju ett bakorakel så jag förväntar mig att du har svar ;)

Evalena

11 januari 2012 12:48

Jag tror (som bakorakel) ;) att du ska slå din plåt lite lätt i bordet/bänken när du spritsat ut dem. Då försvinner topparna. MEN jag tycker att det är fint med toppar, dom behöver verkligen inte va släta o perfekta.
(jag gjorde orangea igår och DOM var jättesläta...........först..........sen blev det PLATT FALL) Grrrr....slängde allihop. (jag hade rört för mkt när jag försökte få i all färg) suck, men övnig ger färdighet ;)
Lycka till!!

 
Ingen bild

Frida

11 januari 2012 14:12

Ah! Bra tips. Nej jag tycker egentligen inte heller att de måste vara perfekta men det vore kul att få till släta,lagom höga macarons:) Jag ska försöka igen. Det vore kul att höra vad du har för smaksättningar/färger/fyllningar!

Tack och kram!

Evalena

11 januari 2012 16:22

Jag håller på att ta reda på hur i fanken man färgar dem på bästa sätt själv...går inte bra ;)
Men jag ska skriva ett inlägg om lite sånt snart. kram o håll utkik

 
Carro

Carro

11 januari 2012 16:07

Alltså två frågor om Macarons:
1. Vad gör jag för fel när de blir för platta?
2. Varför blir inte mina "mandelkakor" så där "bubbliga" i botten??

Stor bamse kram från en som gjort macaroner en gång och gjorde fyra plåtar enda tills det blev dugliga kakor...... (Grrr) SEN ville jag inte ens äta dem för jag mådde illa av allt bakande (omg..). ;)

http://Carropiiz.blogg.se

Evalena

11 januari 2012 16:26

*ler* Det där känner jag igen alltför väl... Igår kväll nä'r jag lade mig ville jag aldrig mer baka i heeela mitt liv.;)
jag ska skriva ett inlägg om exakt hur jag gjorde de sista. kram

 
Martina

Martina

12 januari 2012 16:30

De ser väldigt goda ut och vad roligt att du hittade så billig mandelmjöl :)

http://www.sockerflinga.se

Evalena

12 januari 2012 16:45

Tack! ja det är kanon och går så fort, MEN jag ska ärligt erkänna att jag är lite sugen på att testa att mala själv och se om det blir någon skillnad...Får återkomma om det ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Evalena - 13 december 2012 11:56

Det är så mkt som händer just nu, så det får bli en liten paus. KRAM ...

Av Evalena - 6 december 2012 15:29

Som jag har ältat och vridit på det fram&tillbaka.... Ska jag ansöka eller inte?   Många av mina kompisar hotar med att "om du inte söker så gör vi det åt dig"   så nu sitter jag o väljer ut lite bilder på mina bakverk.   Ja, jag SKA sö...

Av Evalena - 5 december 2012 20:12

Tror jag är den enda som inte bakat lussekatter ännu i år, om man får tro facebooks alla bilder... MEN vi gillar varken torra bullar, saffransmaken (så mkt) eller äckliga russin... men så idag fick jag ett ryck när snön vräkte ner, jag hade ju...

Av Evalena - 2 december 2012 17:55

Oj vad roligt jag hade igårkväll när jag skulle göra i ordning två fulla plåtar med mini-cupcakes. Dekorationerna var över hela köket när jag var klar.... Spritsar med olika frostingar, strössel i alla möjliga former o färger o MUMS, va svårt det...

Av Evalena - 30 november 2012 12:40

En killbekant fyller 40 idag, och ville ha två väldigt enkla tårtor att bjuda på. Och jag fick fria händer så jag passade på att testa lite guld och silver. (nu råkade jag bränna min hand mellan de båda två dekoreringarna så den bruna tårtan fick b...

Presentation


Jag ÄLSKAR att baka! Tårtor, bullar, kakor och bröd. Här lägger jag ut resultaten och en del recept, lite tips o förhoppningsvis kan just DU hitta inspiration! Mitt motto är "enkelt och kul"

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards