Senaste inläggen
Idag bjuder jag på lite pizzabullar (tror man vill ha lite "salt" i magen istället för en massa sött på nyårsdagen)
Det blir en mycket enkel men god "snabbmatsvariant"
PIZZABULLAR
Man gör vanlig bulldeg (finns på vetemjölspåsen) och sen kan man "mojsa" på vad man har hemma.
Jag valde detta:
skinka
mozzarella
ketchup
salt
potatiskrydda (japp, den är KANON på pizza) ;)
lägg dem i pappersformar så inget "glurr" åker ut.
och till dessa gör jag en pizzasallad på
vitkål
olivolja
äppelcidervinäger
svartpeppar (stött i mortel blir godast)
salt
(jag har inga mått, man får smaka av)
Smaklig spis!!
Raketen gick sönder och jag kavlade den vita SP för tunn, men HEY`, det struntar vi i idag!!
Jag vill önska er alla en UNDERBAR nyårsafton och ett GOTT NYTT ÅR!!
Ljusa bottnar
jordgubbsmousse
mjölkchokladfluff
spacklad med grädde
sockerpasta vit
Kan det bli mycket sötare?
Jag använder ett helt vanligt grundrecept på muffins här:
100 gram margarin
3/4 dl mjölk
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 1/2 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
Perfekta om man är fikasugen och less på alla OVER-SIZE cupcakes som finns nu.
Dom går utmärkt att ha i frysen även med frostingen på. Låt dem tina i kylen en stund bara.
Trevlig fika!
Idag fick jag hem lite fler varor (bl a marsipan) så jag ville träna lite på figurer.
Jag MÅSTE lära mig att göra rosor om jag ska hålla på med tårtbakning.
Så jag skyllde på att sonen och hans kompis ville ha en eftermiddagstårta när de kom hem från bion.
För att vara första gången jag testade så blev jag väldigt nöjd. (jag kan visa framöver hur jag gjorde om ni vill)
Har ju inte hunnit inskaffa så många utstickare ännu så ni får dras med stjärnor och blommor ett tag till ;)
sen är det så snyggt med chokladbottnar så jag MÅSTE visa glurret inuti...
det är en liten tårta så det blev bara ett lager.
I morgon blir det en annan tårta så då kommer nya bilder på den.
OJ vad jag höll på igårkväll. Med mina makroner...
Jag ville se hur noga man var tvungen att vara. Och nog syns det att jag inte siktade mjölet (det är små klumpar på ytan som ni ser. Dom är långt från släta)
Jag struntade också i att låta äggvitorna stå i rumstemperatur i flera timmar innan man sätter igång.
Men goda blev de ändå!
(fast jag är lite perfektionist så nästa gång håller jag mig nog inom ramarna) ;)
Jag använder alltid SARA´S recept. Det är suveränt och enkelt. HÄR är det.
Nu tror jag att jag ska ge mig på min Nyårstårta!
Just nu håller jag på att testa HUR noga man måste vara med alla "regler" när man gör Macroner. (ni får se resultat imorgon)
Nu vill jag visa några favoriter jag har i köket när jag bakar.
* Först kan jag säga att min köksvåg är OUMBÄRLIG. Min bästa vän!
* Sen fick jag en rosa isskrapa av världens goaste och fiffigaste pysselbloggerska PYSSELITEN i oktober (rosa månaden) och jag tror knappast att hon då kunde ana vad jag skulle komma att använda den till
SUVERÄN att använda till att forma tårtor med (efter man lagt på SP eller Marsipan)att skrapa ren diskbänken efter all deg och smet, att "måtta" bulldeg med osv osv...
Tack min kära bloggvän!!
* Sedan använder jag en ordentlig kniv att skära tårtbottnar med istället för den usla "tårtskäraren" som jag köpte på IKEA.
Det bästa man kan göra är att kasta in hela tårtbottnen i frysen en stund innan man skär den så går det som en dans!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sov gott där ute var ni än är!
Och TACK som tusan för att ni hälsat på idag
Mina tre nybörjartårtor som jag gjort nu på sistone. Som gav mig sån mersmak att jag blir helt lycklig bara jag tänker på det! Jag drömmer tom om tårtor nu...
(många av er har sett dem men det kanske förhoppningsvis finns några nya besökare?)
Nu ska jag ge mig på ett nytt projekt, see ya all later!
Bara för att ni är ni, så ska ni få recept på min absoluta favoritkaka som min mamma alltid bakade till våra kalas när vi växte upp.
REGNBÅGSKAKA
(beklagar den urusla bilden)
2 ägg
2 dl socker
1 dl mjölk
2 msk smält smör
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kakao
1 msk vaniljsocker
gör så här:
Först vispar du ägg och socker väl. Tillsätt sedan smält smör och mjölk.
Blanda vetemjölet och bakpulvret och rör försiktigt ner i smeten.
Nu tar du och delar upp smeten i två "byttor". Tillsätt kakaon i den ena och vaniljsockret i den andra. Häll sedan ner i varsin smord och bröad form.
In i ugnen i mitten på 200 grader i 20-30 min (du måste se och känna själv med sticka)för det varierar från ugn till ugn)
Sen är det dags för smörkräm:
100 gram margarin/smör
1 dl florsocker
1 äggula
dela blandningen och ta röd karamellfärg i den ena och grön i den andra.
LÄGG KAKAN SÅHÄR:
LJUS
RÖD SMÖR
BRUN
GRÖN SMÖR
LJUS
RÖD SMÖR
BRUN
Good luck! Den smakar alldeles UNDERBART!