Senaste inläggen

Av Evalena - 23 januari 2012 16:38

Här kommer nåt smaskigt för alla er som inte bakar macroner... (eller som har försökt 100 ggr och nu gett upp)

Och SÅ mkt enklare ;)


 


Jag var lite stressad så frostingen är inte påsmetad  med rätt "känsla"...

Men fy så trist om allt vore perfekt här i livet ;)

 


 


detta är alltså helt vanliga minicupcakes

frostingen består av margarin, philly-ost, florsocker och lite karamellfärg


(var beredd på att det blir lite disk efter en sånhär omgång)

Av Evalena - 23 januari 2012 15:40

Äsch...SÅ spännande är det väl inte men jag håller på med en ganska kul grej just nu...


 


kom tillbaka om en stund så ska ni få se resultat... Jag har FRUKTANSVÄRT kul fast mitt kök ser ut som ett bombnedslag...


  

Av Evalena - 21 januari 2012 16:31

Äntligen kan jag pusta ut. Tårtan är klar och jag är jättenöjd!

Nu kan ungarna komma imorgon och rensa fatet ;)


 


 


 


Ljusa bottnar

fylld med glasscreme

och hallonmousse

spacklad med smörkräm


Trevlig lördag kram!!

Av Evalena - 21 januari 2012 12:24

Jag har provat så många recept men kommit fram till att detta är bäst.


UPPDATERING 2012-03-09: jag använder mindre potatismjöl nu. se recept nedan.

 

HÄR hittade jag det suveräna receptet.


Recept 12 portioner

 

5 ägg

3 dl socker

1 1/2 dl vetemjöl               Obs. uppdaterat   2 dl vetemjöl

1 1/2 dl potatismjöl            Obs. uppdaterat  1 dl potatismjöl

2 1/2 tsk bakpulver

1-2 tsk vaniljsocker


En form på 24 cm i diameter blir bra till detta.

 

Recept 16 portioner

 

7 ägg

4 dl socker

2 dl vetemjöl              Obs uppdaterat: 3 dl vetemjöl

2 dl potatismjöl          Obs uppdaterat:  1 dl potatismjöl

3 1/2 tsk bakpulver

2-3 tsk vaniljsocker


En form på 26 cm i diameter passar bäst här.

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker ljust o pösigt, tar ett tag.

Tillsätt de torra ingredienserna, en i taget under fortsatt vispning

Grädda i ca 40 min.


Några tips:


* Öppna aldrig ugnsluckan de första 20 minutrarna, då sjunker tårtan ihop. Vänta längre innan du gör "stickprov"

* Lägg aldrig sista smeten i mitten på tårtan då kan den sjunka ihop. Sprid ut det runt om.

* Du måste klä formen med bakplåtspapper annars åker smeten över och det gör du lättast såhär:

1)Pensla formen med smör. 2) Klipp itu ett bakplåtspapper i två delar. 3)Tryck den mot formväggarna så att det fastnar i smöret. 4) PENSLA dessa med mer smör. 5) Pudra över vetemjöl nu över hela så fastnar inte botten i formen.

In i ugnen och OM det blir för mkt färg på toppen så lägger du en bit bakplåtspapper på så slipper du bränna den.

 lånat bilden på HÄR



Tveka inte att fråga om det är nåt ni undrar, för jag KAN ha glömt nåt ;)


kramar Evalena

Av Evalena - 20 januari 2012 18:46

Jodå, nu börjar det likna något med helgens tårta.


Den är fylld och spacklad.


 


 


Nu får den stå och "gotta till sig" över natten, sen kommer det absolut roligaste av allt när det gäller tårtskapande, nämligen "dekoreringen"


Jag hade ju stora bekymmer med min "Blixten Mc Queen"...Han såg ut som om han hade ätit upp varenda bil i hela Kylarköping men inatt när jag inte kunde sova, så testade jag igen och började om från början o nu blev jag nöjd.

(nu är de bästa vännerna i samma skala i alla fall) ;)


 


Trevlig fredagskväll! kramar Evalena

Av Evalena - 20 januari 2012 08:52

Sonen skulle gå och klippa sig igår för att bli fin till sin födelsedag.

Och för att han skulle bli EXTRA tjusig, så tog vi med en påse gottis till världens bästa MonicaHårgänget här i stan.


 


(tror det funkade för det första han sa när vi hade lämnat salongen var: -"mamma, jag är väldigt snygg nu")  

Av Evalena - 19 januari 2012 19:27

Jag har varit sugen på wienerbröd i flera dagar...


* Så jag tog fram smördeg och lät dom tina.

* Sen penslade jag dem med lite uppvispat ägg och nöp ihop kanterna lite.

* blandade till lite vaniljkräm på snabbmarsanpulver (2dl mjölk och 5 msk marsanpulver)

 


och så in i ugnen på 200 grader ca 10 minuter (men håll koll, de ska bli fluffiga o gyllenbruna)


 


sen på med lite gottis (florsocker, några droppar vatten, några stänk citronsaft)


och sen NJUT!


Kan inte gå snabbare eller vara enklare. Och sånt man alltid kan ha hemma.


Eller hur? ;)

Av Evalena - 19 januari 2012 12:46

Nu behöver jag er hjälp!!

 

Jag har bestämt mig för att köpa en köksmaskin.

En sådan man kan ha både till matlagning och bakning. (Med degspade och visp...)

Och jag har noterat att det finns en miljon olika...

Det är här ni kommer in ;)


Jag behöver tips och råd. Vilken har DU?

Vilken är bra/bäst men till ett rimligt pris?

Uppskattar enormt om du tar dig tid att skriva några rader.


Tack!


Presentation


Jag ÄLSKAR att baka! Tårtor, bullar, kakor och bröd. Här lägger jag ut resultaten och en del recept, lite tips o förhoppningsvis kan just DU hitta inspiration! Mitt motto är "enkelt och kul"

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards