Senaste inläggen

Av Evalena - 11 februari 2012 16:27

Nu är helgens tårta klar.

Det blev en LEGOTÅRTA, men en massa härliga färger.

(hade tänkt en vit, men jag har en massa orange marsipan med kort datum.) Så why not?


 


 


jisses vilket pill det var, men som vanligt superkul!!!!




Vaniljbottnar

fyllda med jordgubbsmousse

och nutellagrädde


Spacklad med vaniljsmörkräm


Täckt med marsipan

Av Evalena - 9 februari 2012 19:45

Det var egentligen andra gången jag testade (men första gången gick det åt pipan) så den gången räknas icke ;)


Nu tog jag dagens "fula" muffinsar som inte höll måttet (eller som sonen uttryckte det "muffinsar med öron o snabel")

*blir ingen veckopeng för honom den här veckan*   



såhär gjorde jag ialla fall

1)

 



2) sen tog jag fram chokladsmörkräm i frysen , och så geggar man ihop det

 


3) sen smälte jag choklad


och vips....


 


först vill jag säga att det är verkligen pilligt, och inte alls enkelt att "få till det"

så nu är jag full av grå hårstrån på skallen.

Jag är alltså inte rätt person att visa hur man gör mellan "geggbilden" och färdigt resultat....


Men det blir gulligt!!


Och TACK snälla Martina för att jag fick testa dina URGULLIGA sugrör som finns HÄR 



Nu är frågan vad jag ska göra MED dom, håller dom sig i kylen till söndag måntro?

Någon som vet?


KRAM


Av Evalena - 8 februari 2012 19:22

Var i Linköping en sväng idag och gled in på IKEA en snabbis.

Finns ALLTID nåt man behöver där ;)


 


Nu ska jag baka fyrkantiga tårtbottnar så det sjunger om det!

LEGOTÅRTA beställd till helgens kalas. Kuuuuuuul!!!

Av Evalena - 7 februari 2012 13:16

idag var det dags för att fylla på frysen lite igen.


Vanliga bullar. Häften kanel och hälften vanilj. (ursäkta den usla bilden)

 


Jag använder receptet som ni hittar på det här vetemjölspaketet


Fattas bara ett glas mjölk så är allt perfekt ;)

Av Evalena - 4 februari 2012 12:00

Japp, nu är den klar!


  


 


  


UPPDATERING:

röda lagret: vaniljbotten

glasscreme

mjölkchokladfluff

spacklad med chokladsmörkräm

täckt med sockerpasta


Blå lagret: vaniljbotten

glasscreme

jordgubbsmousse

spacklad med chokladsmörkräm

täckt med marsipan


detaljer i sockerpasta o marsipan och ätbar svart penna (allt från www.sockerflinga.se)



Av Evalena - 3 februari 2012 16:51

Jag ändrade mitt favoritrecept igår på tårtbottnar.

(tog mindre potatismjöl)

och oj...

Jag är VERRY nöjd!

 


sen kan jag inte låta bli att visa en liten del av morgondagens tårta som ska serveras när hela min älskade Smålandsfamilj ska komma upp på försenat 5-årskalas.

(men färdigt resultat kommer imorgon) ;)


 


kram på er, nu måste ja stressa vidare!

Av Evalena - 2 februari 2012 14:39

"Sååå seee påååå miiiiig....ahaaaaa...en hand i stormen"   "tra-la-laaaaaaaaaa"


"Stjääärnorna som lyyyyyyyyyyser upp min daaaaaaaaaag"


Japp, ni skulle vara med här i mitt kök!!!   


Jag bakar inför helgen, då det är dags för kalas!


Och eftersom MELODIFESTIVALEN är på G så kör jag alla låtar jag gillat genom tiderna, så nu har både Jan Johanssen och Roger Pontare/Marie Bergman, Jill Johnsson och Magnus Carlsson fått se sig besegrade av den sjungande hemmafrun ;)

(vet inte varför min sambo lämnade hemmet för en stund sen....han skrattade i alla fall så tårarna rann när jag lade till lite "koreografi" till Perellskans "TUSEN O EN NATT") Hmpf.... *SÅ oförskämt*


Men för att hålla mig till bakning ;)

Jag ska ge mig på en special-tårta...allt enligt sonens önskemål....


Den kommer innehålla dessa färger bla....

 


Om man vill ha marsipan levererat med blixtens hastighet så beställer man HÄR

SVISSCH! säger det så har Martina levererat! LOVELY!!!


Nej, nu måste jag sjunga lite till fortsätta baka ;)




(ps: hoppas ni märkte att jag uppdaterade med länken till Sara´s Delikatesser igår ni som ville ha kringlorreceptet)


kram


Av Evalena - 1 februari 2012 10:35

Kommer ju en massa gäster i helgen så nu måste jag fixa till lite gott!


Idag blir det KRINGLOR.


Måste iväg och köpa jäst.

(lägger ut receptet senare)


 


UPPDATERING:

Eftersom jag är SÅ rosenrasande på mina Macarones som jag fick slänga nu så lägger jag bara ut en länk till de underbara KRINGLORNAS RECEPT. Jag använder alltid Goaste Sara´s recept:

HÄR


Dom blir så goda att man nästan storknar!!


Nu ska jag gå o svära en ed på att ALDRIG mer baka några förbaskade macarones    (tror jag)..........

Presentation


Jag ÄLSKAR att baka! Tårtor, bullar, kakor och bröd. Här lägger jag ut resultaten och en del recept, lite tips o förhoppningsvis kan just DU hitta inspiration! Mitt motto är "enkelt och kul"

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards