Direktlänk till inlägg 29 januari 2012
Igår testade jag nåt SUPERSMASKIGT!
Jag gjorde vanlig petit-choux smet, och spritsade ut på plåtar och sen delade jag på dem och lade på vaniljkräm och lite grädde. Och så smält choklad över. Oh jisses, så gott!!
(jag gjorde dem givetvis i min nya maskin) ;)
Här kommer recept för 20 stora eller 40 små:
3 dl vatten
lite salt (jag tog nästan ett kryddmått)
lite socker (jag tog nästan ett kryddmått)
120 g smör/margarin
4 dl mjöl
6 ägg
Värm vattnet i en kastrull tillsammans med smör, salt och socker.
Låt koka upp och häll allt mjöl på en gång i kastrullen. Rör om med en träslev tills degen sugit upp all vätska.
LÅT SVALNA
Efter att degen svalnat, lägg den i blandskålen. Tillsätt sedan ett ägg åt gången under vispning på låg hastighet.
Arbeta degen i 2-3 minuter efter att du tillsatt äggen för att få en jämn och smidig deg.
Här kan du ANTINGEN forma små bollar med två skedar på plåtarna ELLER spritsa ut i valfri form.
Grädda i 180 grader i 40 min.
Lämna ungsluckan öppen och låt petit-choixerna svalna inne i ugnen efter gräddningen. Annars kan de falla ihop om du tar ut dem ur ugnen genast.
Tips: Byt sockret mot en nypa salt och strö över riven ost innan gräddning om du vill ha salta petit-choixer.
Du måste testa dessa!!!!
MUMS!
Det är så mkt som händer just nu, så det får bli en liten paus. KRAM ...
Som jag har ältat och vridit på det fram&tillbaka.... Ska jag ansöka eller inte? Många av mina kompisar hotar med att "om du inte söker så gör vi det åt dig" så nu sitter jag o väljer ut lite bilder på mina bakverk. Ja, jag SKA sö...