För en tid sedan så gjorde jag biskvier för första gången (jag har dragit mig för det för jag trodde det var jättekrångligt)
MEN ack, vad jag bedrog mig.
Man blandar bara ihop:
- 150 g mandelmassa (riv på rivjärn)
- 1/2 dl socker
- 1 äggvita
och klickar eller spritsar ut små högar på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, på 175grader.
sen breder man på smörkräm
jag har för mig att jag gjorde vanlig chokladsmörkräm med en liten skvätt kaffe i.
sen smälte jag choklad och doppade dom i...
oj vilken fantastisk kaka det här är!!
kram Evalena
Anja
24 januari 2012 13:32
Ja, det är den godaste kakan ever. Älskar sega mandel/nötbottnar i kombo med smörkräm, typ macroner och biskvier. Mums.
Blir alltid lika besviken när jag köper biskvi på kondis för dom använder ju inte riktigt smör och deras äckliga smörkräm på margarin som känns oljig och fastnar i gommen gör mig skitbesviken varje gång. Blä för margarin. Baka på riktigt smör era dumskallar ;)
Evalena
24 januari 2012 18:49
jag håller SÅ med dig! Och stora som dasslock är dom också...
Nej vissa kakor kan funka med margarin, men definitivt inte dessa.
kram
Cina
24 januari 2012 13:54
Ser jätte fina o goda ut.
Jag brukar baka dessa jag oxå men väljer då bort mandelmassan för det ÄTER jag inte. Tar malen mandel istället blir lika bra tycker jag.
Du är enastående att baka. Själv håller jag på o bakar limpor.
Ha en fortsatt fin dag!
Kramen
http://heavenladyn.bloggplatsen.se
Evalena
24 januari 2012 18:47
Jamen due ju grym på matbröd, det är inte jag! ;)
kramar o lycka till med tapetseringen
♥ Carina ♥
24 januari 2012 15:27
Jag älskar biskvier!
Jag har bakat biskvier en gång och det var innan jag flyttade hemifrån. Jag har för mig att det var krångligt och jag vet inte om du kan övertyga mig om nåt annat, haha
http://cinacarina.blogspot.com
Evalena
24 januari 2012 18:46
Det KAN inte varit detta receptet! Jag har ju LOVAT att bara lägga ut lätta recept jue ;)
Du måste lita på mig, MEN det märkliga är att de försvinner så fort man bakat dom så det är något lurt ;)
Kanske "osnlighetssmet" i ;)
kör igen o lycka till!
kramar
Carro
25 januari 2012 18:06
Kan du ge mig, som inte är spec duktig på att baka, receptet på en bra smörkräm till biskvier? :)
http://Carropiiz.blogg.se
Evalena
25 januari 2012 19:15
japp, den som kommer upp först är:
115 g mjukt smör/margarin
250 g florsocker
2 tsk kokhett vatten (eller nykokt kaffe)
1-2 tsk vaniljsocker
(jag ÄLSKAR med kaffesmak, hoppas du gö det med annars tar du bara kokande vatten) ;)
kör hårt!
Evalena
27 januari 2012 08:45
Tack! ja, jag måste erkänna att dom va galet goda ;)