Direktlänk till inlägg 6 januari 2012
Oj, himmel och pannkaka så goda dessa blev! Inte alls så krångligt som jag trodde.
Ingredienser
1 ägg
3 dl mjölk
75-100 gram margarin/smör (här tog jag 100)
30-50 gram jäst (här tog jag 50)
1 msk socker
knappt 1 liter vetemjöl (ca 1 kg)
Fyllning
1 1/2 dl aprikosmos eller marmelad (barnmatsburk)
Men JAG gjorde bara en "gegga" av socker och margarin och lade på en liten klick på varje "snibb"
Pensling
ägg
Glasyr
3/4 dl florsocker och vatten
Blanda alla ingredienserna till degen UTOM mjölet. Alla ingredienser skall vara kalla.
Sätt till lite mjöl i sänder till en lös deg.
Arbeta den smidig.
Dela degen i 4 delar o kavla varje del till en "rundel"
Sporra ut (en pizzaslicer är perfekt) åtta snibbar ur varje rundel, lägg på lite "gegga" och rulla samman till en giffel.
Jäs långsamt, i ej för varmt utrymme, till dubbel storlek.
Pensla med ägg och grädda i 225-250 grader. 5-8 minuter
Glasera när gifflarna svalnat.
NJUT!!
Det är så mkt som händer just nu, så det får bli en liten paus. KRAM ...
Som jag har ältat och vridit på det fram&tillbaka.... Ska jag ansöka eller inte? Många av mina kompisar hotar med att "om du inte söker så gör vi det åt dig" så nu sitter jag o väljer ut lite bilder på mina bakverk. Ja, jag SKA sö...