Direktlänk till inlägg 5 januari 2012
Den här cheesecaken är otroligt god och verkligen värd att göra!
(försök bortse att blåbären "blödde" på toppen) ;)
INGREDIENSER:
6-8 BITAR
Pajskal
250 g (ca 15st) digestivekex
100 g smör eller margarin
Fyllning
3 ägg
1 dl strösocker
saft och rivet skal av 1/2 citron
500g av philadelphia - eller mascarponeost
1/2 tsk vaniljsocker
2 dl blåbär
Garnering
blåbär
1. Börja med pajskalet. Sätt ugnen på 175 grader. Smula kexen i en matberedare (har du ingen kan du lägga kexen i en plastpåse o krossa med en kastrull eller liknande)
2. Smält matfettet och balnda det med kexsmulorna till en massa
3. Tryck ut kexblandningen en bit upp på kanten i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Ställ pajskalet kallt i 15 min.
4. Grädda pajskalet ca 10 min mitt i ugnen. Låt svalna.
5. Gör fyllningen: Vispa ägg och socker pösigt. Riv och pressa citronen. Tillsätt citronsaft, skal, ost och vaniljsocker i smeten. Rör den jämn.
6. Blanda ner bären, rör försiktigt så att de inte mosas helt. Häll blåbärsfyllningen i pajskalet.
7. Ställ kakan i frysen, minst 3 timmar. Tag ut den ca 20 min före servering. Garnera med blåbär.
Taa-daa! klart!
Det är så mkt som händer just nu, så det får bli en liten paus. KRAM ...
Som jag har ältat och vridit på det fram&tillbaka.... Ska jag ansöka eller inte? Många av mina kompisar hotar med att "om du inte söker så gör vi det åt dig" så nu sitter jag o väljer ut lite bilder på mina bakverk. Ja, jag SKA sö...