Direktlänk till inlägg 3 januari 2012
Vill du göra de godaste bullarna som finns?
Kolla in dessa då, smakar som de på cafèerna
Ingredienser:
1 pkt (50g) jäst för söta degar
100 gr margarin eller smör
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 dl socker eller vit sirap
ev 2 tsk kardemumma
ca 9 dl vetemjöl
FYLLNING
2 dl marsán eller vaniljkräm
PENSLING
1 ägg
GARNERING
50gram smält margarin
1 1/2 dl strösocker
TILLBEHÖR
spritspåse
1. Smula jästen i en bunke. Smält matfett i en kastrull på svag värme. Tillsätt mjölken. Låt blandningen bli fingervarm, 37 grader. Häll den ljumma degvätskan över jästen och rör om tills den löser sig.
2. Tillsätt salt, socker eller sirap och ev. kardemumma. Mät mjölet genom att hälla det luftigt direkt från påsen i ett litermått. Tillsätt drygt 2/3 av mjölet.
3. Arbeta degen kraftigt med en träsked, ca 8 min, tills degen blir blank, smidig och släpper kanterna. Jäs under bakduk i ca 30 minuter till dubbel storlek.
4. Arbeta ihop degen och ta sedan upp den på mjölat bakbord. Tillsätt mer mjöl om det behövs och arbeta degen smidig.
5. Dela degen i två delar. Rulla ut en bit deg till en längd och dela den i 12 lika stora delar. Rulla till släta bullar. Lägg bullarna på en plåt med baklåtspapper. Låt jäsa i 15 min.
6. Häll vaniljkräm i en spritspåse. Gör en grop i mitten av varje bulle och fyll med kräm. Låt bullarna jäsa ytterligare ca 10 min. Värm ugnen till 250 grader.
7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 5-10 min. Låt bullarna svalna på galler under duk. Efter gräddningen penslas bullarna med smält/margarin o doppas i socker.
ENJOY!!
Det är så mkt som händer just nu, så det får bli en liten paus. KRAM ...
Som jag har ältat och vridit på det fram&tillbaka.... Ska jag ansöka eller inte? Många av mina kompisar hotar med att "om du inte söker så gör vi det åt dig" så nu sitter jag o väljer ut lite bilder på mina bakverk. Ja, jag SKA sö...